Våra ungdomar behöver goda förebilder – inte hårdare straff

Vi måste få stopp på det eskalerande våldet som nu rör sig ner i åldrarna. 

Vi på Kliently tror på att förändringen behöver ske i tidig ålder där goda förebilder och yrkesverksamma som barn och ungdomar kan identifiera sig med och se upp till kan vara en av många nyckelfaktorer för förändring. Det kan också ge hopp om att ”även jag kan” och bidra till en syn om en ljusare framtid. 

Kan hen, kan jag.  

Vi sträcker därför ut handen till Sveriges grund- och gymnasieskolor och ger ungdomar chansen att träffa våra jurister i en unik möjlighet som ger dem inblick i det breda yrkeslivet som jurist, kriminalitetens konsekvenser och juridikens möjligheter.

Klientlys jurister har, genom sitt samhällsengagemang och en bred, internationell bakgrund, nu en möjlighet att vara med och påverka framtidens unga vuxna att förändra, och kanske få en och annan ungdom att avhålla sig från brottslighet och i stället tänka om. Med kunskap kommer också kloka val.

Våra jurister, med sin nyanserade bakgrund, vill komma till er skola och prata med era elever. Om juridik, om att välja plugget framför gatan och om vad en kan bli. Oavsett om en ungdom drömmer om att bli jurist, advokat eller något helt annat så vill vi visa våra ungdomar att de har betydligt fler och framförallt tryggare, möjligheter framför dem.

Nadja Hatem,
VD hos Kliently

Ladda ner appen Kliently och få hjälp redan idag