Mindlers tidigare CTO ny co-founder hos Kliently

Victor Axelsson, tidigare CTO hos Mindler, går in som en av tre majoritetsägare i legaltech-bolaget Kliently. Tillsammans med grundarna Nadja Hatem och Anuta Sjunghamn satsar nu trion på att öka tillgängligheten i appen för att nå ut till ännu fler människor.
Jag och Anuta har mångårig erfarenhet inom juridiken och vet vilka möjligheter och fallgropar som finns inom branschen. Med vår kunskap och Victors styrka inom tech kan vi nyttja dagens teknologiska möjligheter till att nå visionen om juridisk hjälp som finns tillgänglig för alla, oavsett förutsättningar, språkbarriärer, ekonomiska skillnader och annat som gör att många idag inte får den hjälp de har rätt till, säger Nadja Hatem, grundare och VD hos Kliently.

Kliently är en juridisk hybridbyrå som kombinerar traditionell juridik med teknologi i syfte att tillgängliggöra juridisk hjälp till en bredare massa. Bolaget startades i december 2021 då Klientlys tjänster tillgängliggjordes digitalt genom appen Kliently. Detta har gjort det möjligt för användare världen över att få hjälp kring svensk lagstiftning oavsett var de befinner sig. Sedan starten har appens tjänster använts närmare 4000 gånger av människor världen över.
För en techie som jag är det otroligt spännande att jobba inom en bransch som knappt har påverkats av dagens moderna teknik. Här finns stora möjligheter och framförallt ett stort behov av modernisering och effektivisering, något jag ser fram emot att förändra genom Kliently, säger Victor Axelsson, CTO hos Kliently.

Victor Axelsson kommer närmast från en CTO-tjänst hos Mindler där han arbetade med tjänstens tech under en period som präglades av snabb tillväxt. Efter åren hos Mindler har han sedan hösten 2023 arbetat som CTO hos Kliently där huvudmålet har varit att stärka tjänstens teknologi och vässa den ytterligare för att göra det möjligt för fler att nyttjas av tjänsten.
Det är inte bara gemene hen som ska känna att det är enkelt att få tillgång till juridisk hjälp genom appen Kliently. Vår vision är att även juristernas dagliga arbete ska effektiviseras och förenklas. Kliently ska förkroppsliga lättillgänglighet inom juridisk, oavsett hur och varför du använder tjänsten, säger Victor Axelsson, CTO hos Kliently.

Vill du komma i kontakt med Victor Axelsson eller Nadja Hatem för att ställa frågor eller för intervju?
Mejla Nadja Hatem på nadja@kliently.se
Mejla Victor Axelsson på victor.axelsson@kliently.se

Ladda ner appen Kliently och få hjälp redan idag