Kostnadsfri juristrådgivning genom försäkring

Genom ett samarbete mellan legaltech-bolaget Kliently och FörsäkringsUtveckling Sverige AB (FUAB), får nu FUABs medlemmar kostnadsfri juridisk rådgivning direkt i appen Kliently. Medlemmarna kan därigenom få juridisk hjälp 365 dagar om året och oavsett vilket rättsområde det rör sig om.
– För oss är det viktigt att kunna erbjuda våra medlemmar nischad och personlig hjälp. Tack vare att Kliently har jurister i sitt stall som täcker samtliga rättsområden och dessutom finns tillgängliga online får våra medlemmar nu juridisk rådgivning när de behöver det och anpassad helt till deras behov, säger Stefan Örljung, partner hos FUAB.

FUAB förmedlar skräddarsydda gruppförsäkringar till företag, fackföreningar och medlemsförbund. Som enda nordisk förmedlare av gruppförsäkringar är målsättningen att erbjuda lösningar som tar ett helhetsgrepp om försäkringstagarnas behov. Medlemmarna får då en försäkring som täcker allt, snarare än flera försäkringar som alla täcker varsitt område.

– Att du direkt i din försäkring får möjlighet att prata med en jurist ger försäkringen ett starkt mervärde. Det är viktigt att alla har enkel och snabb tillgång till juridisk hjälp, inte bara när de hamnar i knipa utan också för att stärka deras skyddsnät och förhindra att de hamnar i knipor längre fram, säger Nadja Hatem, VD och medgrundare, Kliently.

Kliently är en juridisk hybridbyrå som kombinerar traditionell juridik med teknologi i syfte att tillgängliggöra juridisk hjälp till en bredare massa. Förutom att erbjuda hjälp och representation i rätten jobbar Kliently även utifrån premissen att människor bör skydda sig mot eventuella knipor genom att rådgöra med en jurist kring ens ekonomiska och legala status. Juristen kan då, genom konsultationer och avtal, hjälpa till att förebygga de vanligaste juridiska fallgroparna många i Sverige råkar ut för.

– Vi hoppas att vårt samarbete med Kliently kommer leda till att våra medlemmar känner en trygghet i att de också får legal hjälp när de än behöver eller vill ha det. På det sättet ser vi till att våra gruppförsäkringar inte bara ger dig ett ekonomiskt skyddsnät utan även ett juridiskt, säger Stefan Örljung, partner hos FUAB.


Vill du kontakta Kliently eller FUAB för frågor eller intervju?
Mejla Nadja Hatem hos Kliently på nadja@kliently.se
Mejla Stefan Örljung hos FUAB på stefan.orljung@fuab.com

Ladda ner appen Kliently och få hjälp redan idag