De vill demokratisera tillgången till juridik

DI skriver om att Anuta Sjunghamn och Nadja Hatem deltar i Di Digitals pitchtävling Female Founders 2022 den 30 november.

Anuta Sjunghamn och Nadja Hatem vill sänka trösklarna till juridiska tjänster. De står bakom Kliently, där människor snabbt kan hitta information och få prata med en jurist inom 24 timmar. Duon deltar i Di Digitals pitchtävling Female Founders 2022.

Stockholmsbaserade Kliently är ett av sex startupbolag som har valts ut att delta i Di Digitals pitchtävling på eventet Female Founders den 30 november.

Anuta Sjunghamn och Nadja Hatem har varit partners sedan 2009, då de utan någon större erfarenhet startade en juristbyrå tillsammans. För att skaffa sig det satt de i tingsrätten för att lyssna på hur andra gjorde och plöjde inlagor.

2015 blev de advokater och byrån blev en advokatbyrå. Men i fjol begärde de utträde ur Advokatsamfundet för att kunna lansera juridikappen Kliently, som riktar sig mot privatpersoner och småföretagare.

”Vi har gjort en lång resa tillsammans i den traditionella världen, men branschen behöver förnyas, förenklas och kundanpassas. Det var många som tyckte att vi var modiga när vi startade juristbyrå, men kanske ännu modigare nu när vi startade Kliently”, säger Nadja Hatem, medgrundare och vd på Kliently.

Läs hela artikeln på Dagens Industri här.

Nadja Hatem
vd och grundare
0736264843
nadja@kliently.se

Ladda ner appen Kliently och få hjälp redan idag